InicioRevista de prensatemas socialesNueva escalada represiva contra el movimiento anarquista, esta vez el Ateneu Llibertari...

Nueva escalada represiva contra el movimiento anarquista, esta vez el Ateneu Llibertari de Sabadell. Solidaridad! (cat/cast)

Publicado en

kaosenlared

Nueva escalada represiva contra el movimiento anarquista, esta vez el Ateneu Llibertari de Sabadell. Solidaridad! (cat/cast)
Registre fraudulent : Els Mossos d’esquadra estan registrant el local per ordre de l’Audiència Nacional espanyola que encara no ha donat cap explicació del perquè de l’acció · Solidaris amb l’Ateneu s’estan concentrant a la Plaça Marcet. Convocatoria: todxs a las 18 horas al ayuntamiento!
Reiteramos: Convocatoria unitaria a las 18 horas ante el ayuntamiento de Sabadell para exigir la libertad de todxs lxs detenidos y rechazar la represion y criminalizacion de los movimientos sociales!
El mismo día que ponen en libertad a los 12 imputados por corrupción en Sabadell, la Audiencia Nacional encarcela a 5 compañeros.

Se suspenden las acciones de reivindicación y solidaridad por el desalojo de Can Piella para centrarse en lxs compxs detenidxs del #AteneuLlibertari

Represión contra #AteneuLlibertari Sabadell: 5 acratas detenidos acusados de «terrorismo». El Terrorismo son los 6.000.000 parados y los desahucios!

David Fernàndez #CUP : «El conseller Espadaler, a més de desallotjar #CanPiella i assaltar #AteneuLlibertari… té quelcom més previst per a contracelebrar #15M?»

Los Mossos d’Esquadra están registrando el local por orden de la Audiencia Nacional española que aún no ha dado ninguna explicación del porqué de la acción · Solidarios con el Ateneo están concentrando en la Plaza Marcet.

Registre fraudulent de l’Ateneu Llibertari de Sabadell

15 mai

El mateix dia que el molt honorable cos policial dels Mossos d’Esquadra destinen esforços a desallotjar Can Piella, un dimecres 15 de maig de l’any 2013, no han tingut res millor a fer que entrar sense ordre judicial al locals de l’Ateneu Llibertari de Sabadell.

Cap persona encara coneix els motius d’aquest registre il·legal, només han dit que l’ordre ve dictada per l’Audiència Nacional de Madrid.

local de l’Ateneu Llibertari de Sabadell, propietat la CNT-AIT de dita localitat, és un espai obert a tot el poble treballador de Sabadell, on nombrosos col·lectius i gent de Sabadell i d’altres indrets han fet tasques lúidques, culturals i socials des de fa anys. El mateix col·lectiu de l’assemblea de l’Ateneu Llibertari, gent del 15M local, Amazics o coordinadores locals, entre un llarg etcètera, han fet ús d’aquest espai. Per tant, no entenem què cerquen aquests cossos en aquest espai obert a l’ús en una ciutat tant mancada d’espais lliures com resulta ser Sabadell, coneguda per els suposats affairs corruptes de l’ex-alcalde Manuel Bustos, botiguers reaccionaris (com els que han obert el Mercat Central en episodis de vagues generals), i certa pàtina “carcatòlica” en determinades zones. Metafòricament, a una banda de la façana de l’Ajuntament de Sabadell ens trobem una seu històrica del Banc Sabadell, a l’altra una Església força gran i, si mirem per la porta del darrera de l’edifici consistorial veurem altra església amb una estàtua a l’integrista carcatòlic Sardà i Salvany!

601764_166769730150542_2080880165_nEl moviment llibertari sabadellenc, des de els seus orígens al segle XIX i fins els nostres dies, ha destacat sempre per la lluita d’un món millor, aspecte que a dia d’avui segueix vigent, més encara en temps de retallades socials i precarització de les nostres vides. Què aturats i aturades, jovent sense futur, treballadors i treballadores conscients, migrants, idealistes o pragmàtics i altres tipus de persones s’organitzin i lluitin pels seus ideals no és cap motiu per un registre. El motiu de fons d’aquesta gent sota ordres de Madrid no és cap altra que atemorir a la gent que participa i destina part del seu temps a dir NO a tots aquests abusos que patim com a classe, les persones desheredades dels beneficis materials d’aquest Sistema Capitalista, i que, a més a més, en els temps moderns, portem anys patint les conseqüències d’una crisi originada per la vanitat psicopàtica d’un Sistema, com és la democràcia liberal, fonamentat en el benefici i depredació econòmica.

L’inici del registre s’ha iniciat sense avisar a cap persona de la propietat de l’edifici, no existia ordre judicial i quan una primera persona s’ha aproximat al lloc del fets per demanar informació i documentació, aleshores han procedit a precintar els locals de l’Ateneu Llibertari de Sabadell. Ara per ara, per tant, i tenint en compte el llarg historial dels Mossos d’Esquadra (pallisses a comissaries, ulls perduts per suposades bales de goma, indultats per maltractaments, entre un amplíssim etcètera), qualsevol cosa es pot esperar d’aquesta entrada, sota el meu punt de vista, no del tot legal…

Ara mateix un grup de persones solidàries es concentren a les immediacions dels locals del Passatge Edgardo Ricetti, tot esperant la presència d’una secretària judicial i l’ordre de registre…

Un testimoni ocular dels fets membre de la CNT-AIT de Sabadell
Traducción:
Los Mossos d’Esquadra están registrando el local por orden de la Audiencia Nacional española que aún no ha dado ninguna explicación del porqué de la acción · Solidarios con el Ateneo están concentrando en la Plaza Marcet.
Registro fraudulento del Ateneo Libertario de Sabadell

15 de mayo

El mismo día que el muy honorable cuerpo policial de los Mossos destinan esfuerzos a desalojar Can Piella , un miércoles 15 de mayo de 2013, no han tenido nada mejor que hacer que entrar sin orden judicial al locales del Ateneo libertario de Sabadell.

Ninguna persona aún conoce los motivos de este registro ilegal, sólo han dicho que la orden viene dictada por la Audiencia Nacional de Madrid.

El local del Ateneo Libertario de Sabadell, propiedad la CNT de dicha localidad, es un espacio abierto a todo el pueblo trabajador de Sabadell, donde numerosos colectivos y gente de Sabadell y de otros lugares han hecho tareas lúdicas, culturales y sociales desde hace años. El mismo colectivo de la asamblea del Ateneo Libertario, gente del 15M local, Amazighs o coordinadoras locales, y un largo etcétera, han hecho uso de este espacio. Por tanto, no entendemos que buscan estos cuerpos en este espacio abierto al uso en una ciudad tan carente de espacios libres como resulta ser Sabadell, conocida por los supuestos affairs corruptos del ex-alcalde Manuel Bustos, comerciantes reaccionarios (como los que han abierto el Mercado Central en episodios de huelgas generales), y cierta pátina «carcatòlica» en determinadas zonas. Metafóricamente, a un lado de la fachada del Ayuntamiento de Sabadell nos encontramos una sede histórica del Banco Sabadell, en la otra una Iglesia bastante grande y, si miramos por la puerta trasera del edificio consistorial veremos otra iglesia con una estatua en el integrista carcatòlic Sardà i Salvany!

601764_166769730150542_2080880165_n

El movimiento libertario sabadellense, desde sus orígenes en el siglo XIX y hasta nuestros días, ha destacado siempre por la lucha de un mundo mejor, aspecto que a día de hoy sigue vigente, más aún en tiempos de recortes sociales y precarización de nuestras vidas. Qué parados, jóvenes sin futuro, trabajadores conscientes, migrantes, idealistas o pragmáticos y otros tipos de personas se organicen y luchen por sus ideales no es ningún motivo para un registro. El motivo de fondo de esta gente bajo órdenes de Madrid no es otra que atemorizar a la gente que participa y destina parte de su tiempo a decir NO a todos estos abusos que sufrimos como clase, las personas desheredada de los beneficios materiales de este Sistema Capitalista, y que, además, en los tiempos modernos, llevamos años sufriendo las consecuencias de una crisis originada por la vanidad psicopática de un Sistema, como es la democracia liberal, fundamentado en el beneficio y depredación económica.

El inicio del registro se ha iniciado sin avisar a ninguna persona de la propiedad del edificio, no existía orden judicial y cuando una primera persona se ha aproximado al lugar de los hechos para solicitar información y documentación, entonces han procedido a precintar los locales del Ateneo Libertario de Sabadell. Por ahora, por tanto, y teniendo en cuenta el largo historial de los Mossos (palizas en comisarías, ojos perdidos por supuestas balas de goma, indultados por malos tratos, entre un amplísimo etcétera), cualquier cosa se puede esperar de esta entrada, bajo mi punto de vista, no del todo legal …

Ahora mismo un grupo de personas solidarias se concentran en las inmediaciones de los locales del Pasaje Edgardo Ricetti, esperando la presencia de una secretaria judicial y la orden de registro …

Un testigo ocular de los hechos miembro de la CNT de Sabadell

Información de naiz.info

Operación policial contra militantes anarquistas en Sabadell

Bajo las órdenes del juez de la Audiencia Nacional española Santiago Pedraz, los Mossos d’Esquadra han registrado el Ateneu Llibertari de Sabadell y, según varios medios que citan fuentes policiales, han detenido a cinco personas, a las que se acusa de «enaltecimiento del terrorismo».
@zalduariz|Barcelona|2013/05/15

Catalunya también ha vivido hoy una mañana frenética en cuanto a operaciones policiales se refiere. Cumpliendo órdenes de la Audiencia española, los Mossos d’Esquadra han registrado por la mañana el Ateneu Llibertari de Sabadell (Barcelona), que funciona como sede de la CNT y como lugar de reunión del 15M local.

La operación está dirigida por el juez Santiago Pedraz, que ha decretado el secreto de sumario, por lo que muchos extremos de la operación siguen siendo desconocidos. Varios medios han asegurado que hay un total de cinco detenidos, aunque todavía no ha podido ser confirmado. Según fuentes policiales citadas por varios medios, se les acusa de «enaltecimiento de terrorismo» y de pertenencia al colectivo anarquista Bandera Negra, y pasarán a declarar delante del juez el próximo viernes.

La confusión sigue envolviendo la operación, ya que por la mañana varios medios han afirmado que serían un mínimo de cuatro los locales registrados, pero a primera hora de la tarde tan solo se había confirmado el del Ateneu Llibertari de Sabadell.

Desalojo en Moncada i Reixac

La mañana de los Mossos d’Esquadra no ha acabado en Sabadell, ya que no muy lejos de allá, en Moncada i Reixac, seis furgones de la Policía catalana trabajan desde primera hora del día en el desalojo de la masía ocupada de Can Piella, donde desde 2009 se lleva a cabo un trabajo de agricultura ecológica y comunitaria. Los activistas han preparado una concienzuda resistencia, con una serie de obstáculos para los mossos, por lo que el desalojo todavía no ha llegado a su fin. Hasta ahora ha habido cinco detenciones.

Sense títol
Els Mossos detenen cinc persones en l’escorcoll de l’Ateneu Llibertari de Sabadell ordenat per l’Audiència Nacional
Els arrestats estarien acusats d’un delicte d’enaltiment del terrorisme i d’un delicte d’organització en grup terrorista
Foto: @andreuYrosa
R.T.
Agents dels Mossos d’Esquadra han escorcollat dimecres durant tot el matí l’Ateneu Llibertari de Sabadell per ordres de l’Audiència Nacional espanyola. De moment s’han detingut cinc persones en l’operació, tot i que segons diverses informacions va més enllà d’aquest espai i suposarà el registre de tres edificis més al Principat. Segons TVC, s’estarien buscant persones vinculades a “grups anarquistes” i aquest mateix mitjà assegura que els detinguts són membres del grup anarquista Bandera Negra. L’escorcoll ha començat a les nou del matí, amb el desplegament de set furgons de la policia autonòmica al voltant de l’edifici, que és la seu del sindicat CNT i també de l’assemblea del 15-M a la ciutat.

Des de l’Ateneu s’ha denunciat que encara no han rebut cap explicació sobre l’auto judicial que ha motivat el registre, i des del sindicat CNT es desnuncia que s’ha fet sense ordre judicial. El jutjat que instrueix el cas estaria investigant un delicte d’enaltiment del terrorisme i els detinguts, que estarien acusats d’aquest mateix delicte i també d’un delicte d’organització en grup terrorista, compareixeran divendres a l’Audiència Nacional. Segons algunes informacions, les detencions no s’haurien produït dins de l’Ateneu ja qeu quan els antiavalots hi han arribat estava buit. Algunes persones s’han concentrat a les portes del centre per donar suport als detinguts i contra la repressió [a la imatge].

Els Mossos irrompen a l’Ateneu Llibertari de Sabadell per ordre de l’Audiència Nacional

A l’espera de la compereixença del Secretari Judicial, els membres de l’Ateneu encara no han rebut cap explicació sobre el motiu o l’auto judicial que ha motivat aquesta acció policial. En aquests moments set furgons dels mossos registren des de les 9 del matí la seu de l’Ateneu Llibertari de Sabadell.

L’espai, situat a la Passatge Edgardo Ricetti (al costat de la Plaça Marcet), és la seu de la CNT i també s’hi reuneix l’assemblea del 15-M. Fonts policials han informat a agències que l’operació seria més àmplia, estaria coordinada des de Madrid i suposaria més escorcolls i possibles detencions en l’entorn de col·lectius anarquistes i llibertaris.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4115364/20130515/laudiencia-nacional-irromp-lateneu-llibertari-sabadell.html

Información complementaria:

Según informa la agencia EF, los Mossos d’Esquadra han detenido a cinco personas, supuestos miembros del grupo anarquista Bandera Negra en Sabadell (Barcelona), acusados de un presunto delito de organización en grupo terrorista y otro de enaltecimiento del terrorismo, según fuentes jurídicas citadas por la mencionada Efe.

La operación está dirigida por el juez de la Audiencia Nacional Santiago Pedraz que ordenado el registro del Ateneu Llibertari de esta localidad catalana.

Los cinco detenidos comparecerán en principio en la Audiencia Nacional el próximo viernes.

Al parecer, la Audiencia Nacional ha lanzado una de sus habituales campañar respresivas contras los movimientos sociales y revolucionarios, en esta ocasión le ha tocado el turno a los compañeros anarquistas.

Huele a montaje para criminalizar, una vez más, la lucha social.

Últimos artículos

Tamayo alerta contra «la alianza internacional del odio» entre ultraderecha y cristianos extremistas -- José Landi

La Voz del Sur El escritor y catedrático de Teología de la Universidad...

Consternación del Papa por las víctimas de los atentados en Burkina Faso

Vatican News El domingo 25 de febrero se produjeron en Burkina Faso varios atentados terroristas...

La Iglesia manipuló cifras para excluir a más de 300 víctimas en su informe sobre pederastia

Publico El documento presentado en diciembre pasado, publicitado por los obispos como "el más completo...

Noticias similares

Tamayo alerta contra «la alianza internacional del odio» entre ultraderecha y cristianos extremistas -- José Landi

La Voz del Sur El escritor y catedrático de Teología de la Universidad...

Consternación del Papa por las víctimas de los atentados en Burkina Faso

Vatican News El domingo 25 de febrero se produjeron en Burkina Faso varios atentados terroristas...

La Iglesia manipuló cifras para excluir a más de 300 víctimas en su informe sobre pederastia

Publico El documento presentado en diciembre pasado, publicitado por los obispos como "el más completo...